Pravil remija je toliko kot igralcev, pravijo. Vsaka skupina kvartopircev uporablja nekatere posebne različice pravil, ki malce izstopajo od splošnih, čeprav je cilj igre remi običajno isti - čim prej se znebiti vseh kart. Treba je poudariti, da se v Sloveniji igra precej enotna vrsta remija. Igralske družbe večinoma uporabljajo dva kompleta po 52 kart (trinajst različnih kart iste barve krat štiri barve je 52). Dva kompleta sta v rabi zaradi tega, ker igro nemalokrat igra večje število igralcev. Praviloma se sicer uporablja le en igralni komplet, namenjen igri za dva do štiri igralce. Vsak igralec v igrah na območju Slovenije običajno dobi 14 kart, tisti, ki je prvi na vrsti, pa jih dobi 15. Tudi v tem primeru se slovenska pravila razlikujejo od večine tujih, saj v tujini običajno igralci na začetku prejmejo manj kart, na primer 10. Zaradi tega, ker se pri večini iger na internetu uporabljajo tako imenovana zahodna pravila igre remi, tudi na spletni strani Xremi igro s kartami remi obravnavamo na ta način. Razlika je pri razumevanju koncepta igre tako ali tako zanemarljiva. Igro remi na spletu igrata najmanj dva igralca in največ štirje, uporabljajo pa bodisi en komplet igralnih kart z 52 kartami bodisi dva kompleta (lahko tudi jokerje, a več o tem v nadaljevanju). Vsak igralec na začetku prejme določeno število kart. Cilj igre je čim prej znebiti se vseh svojih kart s tako imenovanim odprtjem in/ali z dodajanjem kart po mizi bodisi drugim igralcem bodisi na skupen kup za odlaganje kart. Kaj je odprtje? Igralec se lahko odpre na dva načina: sestaviti mora bodisi barvno lestvico (vsaj tri zaporedne karte iste barve, npr. igra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remi) bodisi tris (vsaj tri karte istega ranga, npr. kralji KKK v križu, srcu in kari). Skupen znesek teh kart mora pri večini v Sloveniji znanih iger remi znašati vsaj 51 točk, če se igralec želi odpreti. Karte se točkujejo po naslednjem vrstnem redu: številke na kartah so vredne toliko točk, kot znaša številka na karti, medtem ko so karte s podobami (Janez (J), Dama (Q) in Kralj (K)) vredne po 10 točk. As je lahko vreden 1 točko, lahko pa tudi 10 ali 11, odvisno od posamezne igre. Kjer se uporablja jokerje, so ti vredni 25 točk. Igralec lahko karte dodaja v odprte karte drugih igralcev šele, ko je sam odprt. Začetek igre praktično izgleda tako, da prvi igralec najprej kupi karto in jo vrže na kup, naslednji kupi in karto s kupa narobe obrnjenih kart ali pa s kupa odvrženih kart, nato karto vrže na kup in tako naprej. Kdor se prvi znebi vseh igralnih kart z odprtjem, je zmagovalec. Kar zadeva igranje turnirjev, ni nič drugače: zmagovalec je tisti, ki zbere bodisi največje število točk, bodisi tisti, ki ostane v igri vse do zadnjega.

Pravila igre Gin remi - Pravila igre Kalooki remi (Remi z jokerji) - Slovar angleških izrazov pri igranju remija online

NAJBOLJŠA ZABAVA NA SPLETU TA HIP remi pravila ZAKAJ NE BI POSKUSILI REMIJA?
kako zapolniti dolgočasne popoldneve? remi - ena od najbolj priljubljenih iger s kartami odslej tudi na internetu!

igraj remi proti igralcem z vseh celin in z vsega sveta ali le za zabavo s svojimi prijatelji! nepozabna zabava je tu.

igraj še ti eno od najbolj priljubljenih iger na svetu v živo prek interneta. enostavna prijava in registracija! pri nas lahko igraš online najbolj priljubljene vrste remija. gin rummy, kalooki, oklahoma, traditional rummy ...
PRILJUBLJENE IGRE
KOLIKO RAZLIČNIH VRST REMIJA POZNATE?
ZANIMIVO BRANJE
pravila_igre_remi Družina iger s kartami remi je zelo velika. Mi igramo drugače – to je eden od najpogostejših stavkov, ko se skupina prijateljev odloči za igranje remija. Danes namreč poznamo številne vrste remija, vsaka različica igre pa uporablja malce posebna pravila za igranje remija. Kljub vsemu je splošen koncept in cilj igre običajno isti: kdor se prvi znebi vseh kart, je zmagovalec. Zaradi tega je pomembno, da igralci razumejo osnovna pravila in koncept igre, potem se lahko hitro prilagodijo še tako posebni igri remi. Nekatere od remi iger so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity in Zioncheck. Spletna stran XREMI največ pozornosti posveča najbolj priljubljenim igram, ki spadajo med igre s kartami remi. Gre za Gin remi, Oklahoma Gin remi, Kalooki remi in tradicionalni remi. remi_literatura
ŠTIRI IGRE REMI
VSE O IGRI REMI IN O TEJ SPLETNI STRANI
CARDPLAYER

Kaj je remi?
Remi je klasična igra s kartami, za katero je potreben komplet 52 kart ali v redkih primerih komplet 52 kart plus določeno število džokerjev.
Je remi igra na srečo?
Ne. Remi ni igra na srečo, kot sta loto ali tombola. Narava in pravila igre remi so taka, da je dobro poučen igralec, ki je sposoben hitrega in analitičnega razmišljanja, v prednosti pred igralcem, ki remi igra slabše.
Koliko različnih vrst remija poznamo?
Družina iger s kartami remi je zelo velika. Zaradi tega je pomembno, da igralci razumejo osnovna pravila in koncept igre, potem se lahko hitro prilagodijo še tako posebni igri remi. Nekatere od remi iger so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity, Zioncheck ...
Kje bi lahko izpopolnil svoje znanje igre remi?
Veliko koristnih podatkov, pravil in nekaterih strategij o igranju remija je možno dobiti na tej spletni strani, prav za vsako pomoč ali nejasnost pa lahko napišete vprašanje ali sprožite debato na forumu. Popoln vodič po vseh najbolj priljubljenih igrah remi lahko v angleščini dobite tudi na spletni strani Rummy Royal, kjer so vam na voljo tudi obsežne video predstavitve glavnih štirih vrst remija in podrobno opisane strategije igranja.
Ali obstaja dodatna literatura, ki bi bila v pomoč pri igranju remija?
Seveda. Remi je igra, pri kateri je možno vselej napredovati. Ko enkrat presežete osnovno znanje te čudovite igre s kartami, si lahko priskrbite tudi kakovostne knjige v angleščini. Koristni knjigi sta denimo Gin Rummy: How to Play and Win in Play Gin To Win, zanimiva pa je tudi revija Card Player, čeprav je v osnovi namenjena predvsem igralcem pokra.
Kakšen je namen spletne strani Xremi?
Spletna stran Xremi je edina spletna stran v Sloveniji, ki je namenjena čudoviti igri remi. Kaj je remi? Kako igrati remi? Kje igrati remi online? Kakšna so pravila igre remi? Odgovore na ta vprašanja boste dobili le na spletni strani Xremi in njenem forumu.
Ali je mogoče na spletni strani Xremi igrati remi?
Ne. Na spletni strani Xremi ni možno igrati remija. Spletna stran Xremi je namreč le v pomoč slovenskim igralcem remija, ki naj bi tudi s pomočjo te spletne strani in njenega foruma postali boljši igralci remija ali se s to zabavno in družabno igro šele spoznali.
Kako igrati remi na internetu oziroma online?
Vse najbolj priljubljene vrste remija lahko igrate prek spletne strani Rummy Royal, ki je najboljša spletna stran za igranje remija na svetu online. Omenjena spletna stran igralcem z vsega sveta ponuja številne zabavne igre, kot so Gin Rummy, Kalooki (Kaluki) Rummy ali Traditional Rummy. Registracija in poznejše igranje prek posebnega programa je popolnoma enostavno. Remi lahko za isto mizo hkrati igrajo do štirje igralci. Na tej spletni strani boste našli tudi vsa pravila in preprosta ter enostavno pojasnjena navodila v angleščini.
Ali lahko igram remi na internetu brezplačno?
Seveda. Na omenjeni spletni strani lahko igrate remi za denar ali zgolj za zabavo s prijatelji, torej brezplačno. Kljub vsemu morate vedeti, da v primeru, če igrate remi le za zabavo in brezplačno, ne boste dobili mamljivega bonusa, ki je navzgor omejen do 200 USD. Predvsem za začetnike je priporočljivo, da na začetku igrajo brezplačno, dokler ne osvojijo vsaj osnovnega znanja, ki ga zahteva igranje remija.
Ali lahko po uspešni registraciji na prej omenjeni spletni strani le opazujem druge pri igranju remija ali moram igrati remi tudi sam?
Seveda lahko le opazujete druge pri igranju remija online. Za gledanje drugih pri igranju remija se vam v bistvu ni potrebno niti registrirati. Vse, kar morate storiti, je, da si shranite program Rummy Royal in prek lobija vstopite v svet remija. Tam označite mizo, ki jo želite gledati. Res je, remi lahko v živo tudi le gledate na tako preprost način.
Kakšna mora biti tehnična zmogljivost osebnega računalnika za igranje remija?
Za igranje remija ne potrebujete posebej zmogljivega računalnika. Že Pentium III in operacijski sistem Windows 2000 sta popolnoma dovolj za igranje igre remi online. Današnji računalniki so tako ali tako precej bolj zmogljivi od potreb za igranje remija prek spleta. Potrebujete tudi brezplačen program Flash Player, ki ga lahko brezplačno dobite tukaj.
Obvestilo avtorja.
Vsi članki, strokovni nasveti in drugi prispevki na spletni strani Xremi so last te spletne strani in jih je brez vnaprejšnjega dogovora prepovedano kakorkoli uporabljati na drugih spletnih straneh ali v drugih medijih in internetnih forumih.


Copyright Xremi Team 2008. All right reserved. Prepovedano kopiranje vsebine strani.