miselne_igre Miselne igre za možgane izboljšujejo spomin in pozornost. Kot je znano, človeški možgani po 30 letu starosti začnejo izgubljati svojo hitrost in sposobnost koncentracije. Toda dobra novica je, da je možno z miselnimi igrami za možgane oziroma znanstvenimi miselnimi igrami možgansko kapaciteto povečati. Tudi najbolj osnovne sposobnosti razmišljanja je mogoče izboljšati ne glede na starost človeka. Lumosity je odlična igra za izboljšanje spomina. Pravi, strokovni in ustrezni možganski trening, ki zaposluje vaše sive celice, številne miselne igre, ki jih razvijajo največji strokovnjaki, vodilni nevrologi - vse to je Lumosity. Vsi uporabniki spletnih miselnih iger Lumosity so deležni številnih prednosti. Jasno in hitro razmišljanje, boljši spomin za številke, imena, kraje, koncentracija med vožnjo, povečana budnost in zavest - vse to so pojmi, na katere uporaba teh možganskih iger vpliva zelo blagodejno. Vaje za možgane Lumosity in program, ki vsebuje posebne miselne igre, so rezultat skupnega dela vrhunskih nevrologov, psihologov in znanstvenikov iz področja poznavanja možganskih celic. Pri raziskavah so sodelovali strokovnjaki iz vsega sveta. Skupni cilj je bil jasen: narediti takšne miselne igre za izboljšanje spomina in takšne vaje za možganske celice, da bodo dali najboljše rezultate na vsakem posameznem področju raziskave.
domino

Igranje domin je klasična igra, ki jo je sedaj možno igrati tudi prek svetovnega spleta na tej spletni strani. Domine morate zlagati v tako imenovane ploščice oziroma ploščo, to pa morate storiti prej kot vaš tekmec, nasprotnik. Koliko je možnih kombinacij domin? Odgovor je 28, gre za vse kombinacije različnih številk na dveh ploščah posamezne domine, kot so 1-1, 1-2, 1-3, 5-6, 3-4 in tako naprej, možne so vse kombinacije številk, ki jih vsebuje denimo igralna kocka, torej do številke 6, ob tem pa so možne tudi domine, kot so 0-1, 0-0, 0-2 in tako naprej. Na začetku igre vsak igralec dobi sedem domin, ostanek pa počaka za nadaljnjo igro tako, da je igralna stran domin (dve strani s številom pik) obrnjena navzdol. Igralec, ki ima največjo vsoto obeh istih pik, npr 6-6 ali 5-5, začne igro z omenjeno domino. Postopek je na spletni strani avtomatiziran, tako da ne more priti do napake ali dvomljivega položaja. Seveda je na omenjeni spletni strani za igranje domin moč dobiti tudi vsa druga podrobna navodila za igranje domin online. Nadaljnji potek igre je preprost; ko prvi igralec začne igro, naslednji igralec lahko zraven prve domine postavi svojo domino, ki vsebuje številko 6 (če je prvi igralec začel s številom pik 6-6), torej pridejo v poštev vse domine, kot so 6-6, 6-5, 6-4, 6-3, 6-2, 6-2, 6-1, 6-0. Igrajte še vi domine prek interneta!

igra_backgammon_online Igro Backgammon so poznali že naši predniki. To priljubljeno igro igrata dve osebi na posebni igralni deski, od katerih ima vsaka v svoji barvi po petnajst kamenčkov za damo. Pravila igre backgammon: igralne potrebščine so torej igralna deska, po 15 svetlih in temnih kamenčkov za damo, 2 igralni kocki s pikami od enice do šestice, plus dodatna kocka s podvojitvami. Igralno polje je oštevilčeno enkrat od 1 do 12 in enkrat od 1A do 12A. Na začetku igre vsak igralec vrže po eno svojo kocko; kdor dobi večje število pik, začne. Igralec, ki začne igro, za štaqrt uporabi seštevek z obeh kock, nato pa oba igralca mečeta obe svoji kocki pri vsaki potezi. Kaj je cilj igre backgammon? Svojih 15 kamenčkov spravimo v svoj revir in nato začnemo izstopati. Tisti igralec, ki namreč prvi odstrani vseh svojih 15 kamenčkov z igralne deske, zmaga. Podrobna navodila za igranje backgammona najdete tudi na tej spletni strani, na kateri je mogoče igrati backgammon tudi prek spleta. Gre za eno od najbolj priljubljenih iger na svetu. Za podrobno seznanitev z igro Backgammon in njenimi zakonitostmi je modro prebrati vsaj eno od naslednjih treh knjig - Bill Robertie: Backgammon for Serious Players, J. du C. Vere Molyneux: Beginning Backgammon: Strategy and Tactics for Winning Play in Bill Robertie: 501 Essential Backgammon Problems: 2nd Edition.
NAJVEČJE ŠTEVILO NAJBOLJŠIH IGER NA INTERNETU LE NA TEJ POVEZAVI - POSKUSITE !

Copyright Xremi Team 2008. All right reserved. Prepovedano kopiranje vsebine strani.