Zgodovino igre s kartami remi je težko popolnoma natančno opredeliti. Nekatere različice igre so se namreč pojavile v drugi polovici 19. stoletja v New Yorku, spet druge trditve pa pravijo, da so se prve remiju podobne igre s kartami začele pojavljati že v 16. stoletju na Kitajskem. Različic in vrst remija je toliko, kot ljudskih zgodb, čeprav sta bila koncept in končni cilj igre bolj ali manj povsod enaka. Zgodb o nastanku igre remi je res veliko, med seboj pa se razlikujejo tudi pravila igre remi. Ena od verzij o nastanku remija govori tudi o Bližnjem vzhodu kot izumitelju remiju podobne igre s kartami. Ampak to še ni vse. Zadnje raziskave namreč nekako kažejo, da naj bi igro izumili španski osvajalci zahodnega sveta, torej Južne in Srednje Amerike, njihova različica igre remi pa nekako še najbolj spominja na sodobni Gin remi (Gin Rummy), ki velja za najbolj razširjeno in priljubljeno igro remi v današnjem času. Kakorkoli že, pravi Gin remi naj bi prvi igrali v New Yorku, torej bi bilo lahko zelo blizu resnici, če bi rekli, da so sodobni remi prvi igrali španski osvajalci, do konca pa so ga razvili v New Yorku v prvi polovici 20. stoletja, vsaj tega najbolj razširjenega. Treba je poudariti, da se je igra bliskovito razširila po vseh ZDA, še najbolj pa se je prijela v 30. letih prejšnjega stoletja med filmskimi igralci iz Holywooda. Ime Gin remi je povezano z alkoholno pijačo Gin tonic, saj se je omenjena pijača običajno pila zraven pri takratnem igranju remija, od tod tudi ime Gin Rummy. Odtlej se je igra razširila tudi drugod po ZDA in po svetu, predvsem po Avstraliji in Evropi. V Sloveniji je bil remi zelo priljubljen in se je igral že zelo zgodaj, v 20. stoletju pa je podobno kot drugod po svetu navdušil domala vse generacije. Pri nas se je igral tako imenovani tradicionalni remi, čeprav ga je dobesedno vsaka vas in morda vsaka zaključena družba ljudi igrala po malce drugačnih pravilih. Nekatere od iger s kartami remi so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity in Zioncheck. Spletna stran XREMI največ pozornosti posveča najbolj priljubljenih igrah, ki spadajo med igre s kartami remi. Gre za Gin remi, Oklahoma Gin remi, Kalooki in tradicionalni remi.
NAJBOLJŠA ZABAVA NA SPLETU TA HIP remi zgodovina ZAKAJ NE BI POSKUSILI REMIJA?
kako zapolniti dolgočasne popoldneve? remi - ena od najbolj priljubljenih iger s kartami odslej tudi na internetu!

igraj remi proti igralcem z vseh celin in z vsega sveta ali le za zabavo s svojimi prijatelji! nepozabna zabava je tu.

igraj še ti eno od najbolj priljubljenih iger na svetu v živo prek interneta. enostavna prijava in registracija! pri nas lahko igraš online najbolj priljubljene vrste remija. gin rummy, kalooki, oklahoma, traditional rummy ...
PRILJUBLJENE IGRE
KOLIKO RAZLIČNIH VRST REMIJA POZNATE?
ZANIMIVO BRANJE
pravila_igre_remi Družina iger s kartami remi je zelo velika. Mi igramo drugače – to je eden od najpogostejših stavkov, ko se skupina prijateljev odloči za igranje remija. Danes namreč poznamo številne vrste remija, vsaka različica igre pa uporablja malce posebna pravila za igranje remija. Kljub vsemu je splošen koncept in cilj igre običajno isti: kdor se prvi znebi vseh kart, je zmagovalec. Zaradi tega je pomembno, da igralci razumejo osnovna pravila in koncept igre, potem se lahko hitro prilagodijo še tako posebni igri remi. Nekatere od remi iger so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity in Zioncheck. Spletna stran XREMI največ pozornosti posveča najbolj priljubljenim igram, ki spadajo med igre s kartami remi. Gre za Gin remi, Oklahoma Gin remi, Kalooki remi in tradicionalni remi. remi_literatura
ŠTIRI IGRE REMI
VSE O IGRI REMI IN O TEJ SPLETNI STRANI
CARDPLAYER

Kaj je remi?
Remi je klasična igra s kartami, za katero je potreben komplet 52 kart ali v redkih primerih komplet 52 kart plus določeno število džokerjev.
Je remi igra na srečo?
Ne. Remi ni igra na srečo, kot sta loto ali tombola. Narava in pravila igre remi so taka, da je dobro poučen igralec, ki je sposoben hitrega in analitičnega razmišljanja, v prednosti pred igralcem, ki remi igra slabše.
Koliko različnih vrst remija poznamo?
Družina iger s kartami remi je zelo velika. Zaradi tega je pomembno, da igralci razumejo osnovna pravila in koncept igre, potem se lahko hitro prilagodijo še tako posebni igri remi. Nekatere od remi iger so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity, Zioncheck ...
Kje bi lahko izpopolnil svoje znanje igre remi?
Veliko koristnih podatkov, pravil in nekaterih strategij o igranju remija je možno dobiti na tej spletni strani, prav za vsako pomoč ali nejasnost pa lahko napišete vprašanje ali sprožite debato na forumu. Popoln vodič po vseh najbolj priljubljenih igrah remi lahko v angleščini dobite tudi na spletni strani Rummy Royal, kjer so vam na voljo tudi obsežne video predstavitve glavnih štirih vrst remija in podrobno opisane strategije igranja.
Ali obstaja dodatna literatura, ki bi bila v pomoč pri igranju remija?
Seveda. Remi je igra, pri kateri je možno vselej napredovati. Ko enkrat presežete osnovno znanje te čudovite igre s kartami, si lahko priskrbite tudi kakovostne knjige v angleščini. Koristni knjigi sta denimo Gin Rummy: How to Play and Win in Play Gin To Win, zanimiva pa je tudi revija Card Player, čeprav je v osnovi namenjena predvsem igralcem pokra.
Kakšen je namen spletne strani Xremi?
Spletna stran Xremi je edina spletna stran v Sloveniji, ki je namenjena čudoviti igri remi. Kaj je remi? Kako igrati remi? Kje igrati remi online? Kakšna so pravila igre remi? Odgovore na ta vprašanja boste dobili le na spletni strani Xremi in njenem forumu.
Ali je mogoče na spletni strani Xremi igrati remi?
Ne. Na spletni strani Xremi ni možno igrati remija. Spletna stran Xremi je namreč le v pomoč slovenskim igralcem remija, ki naj bi tudi s pomočjo te spletne strani in njenega foruma postali boljši igralci remija ali se s to zabavno in družabno igro šele spoznali.
Kako igrati remi na internetu oziroma online?
Vse najbolj priljubljene vrste remija lahko igrate prek spletne strani Rummy Royal, ki je najboljša spletna stran za igranje remija na svetu online. Omenjena spletna stran igralcem z vsega sveta ponuja številne zabavne igre, kot so Gin Rummy, Kalooki (Kaluki) Rummy ali Traditional Rummy. Registracija in poznejše igranje prek posebnega programa je popolnoma enostavno. Remi lahko za isto mizo hkrati igrajo do štirje igralci. Na tej spletni strani boste našli tudi vsa pravila in preprosta ter enostavno pojasnjena navodila v angleščini.
Ali lahko igram remi na internetu brezplačno?
Seveda. Na omenjeni spletni strani lahko igrate remi za denar ali zgolj za zabavo s prijatelji, torej brezplačno. Kljub vsemu morate vedeti, da v primeru, če igrate remi le za zabavo in brezplačno, ne boste dobili mamljivega bonusa, ki je navzgor omejen do 200 USD. Predvsem za začetnike je priporočljivo, da na začetku igrajo brezplačno, dokler ne osvojijo vsaj osnovnega znanja, ki ga zahteva igranje remija.
Ali lahko po uspešni registraciji na prej omenjeni spletni strani le opazujem druge pri igranju remija ali moram igrati remi tudi sam?
Seveda lahko le opazujete druge pri igranju remija online. Za gledanje drugih pri igranju remija se vam v bistvu ni potrebno niti registrirati. Vse, kar morate storiti, je, da si shranite program Rummy Royal in prek lobija vstopite v svet remija. Tam označite mizo, ki jo želite gledati. Res je, remi lahko v živo tudi le gledate na tako preprost način.
Kakšna mora biti tehnična zmogljivost osebnega računalnika za igranje remija?
Za igranje remija ne potrebujete posebej zmogljivega računalnika. Že Pentium III in operacijski sistem Windows 2000 sta popolnoma dovolj za igranje igre remi online. Današnji računalniki so tako ali tako precej bolj zmogljivi od potreb za igranje remija prek spleta. Potrebujete tudi brezplačen program Flash Player, ki ga lahko brezplačno dobite tukaj.
Obvestilo avtorja.
Vsi članki, strokovni nasveti in drugi prispevki na spletni strani Xremi so last te spletne strani in jih je brez vnaprejšnjega dogovora prepovedano kakorkoli uporabljati na drugih spletnih straneh ali v drugih medijih in internetnih forumih.


Copyright Xremi Team 2008. All right reserved. Prepovedano kopiranje vsebine strani.