Kaj je remi?
Remi je klasična igra s kartami, ki je bila v minulih desetletjih ena od najbolj priljubljenih iger s kartami. Remi se zadnja leta spet prebija nazaj na mesta, kjer je že bil, saj je iz leta v leto spet bolj priljubljen. Priljubljenost mu povečuje tudi dejstvo, da ga je mogoče igrati tudi prek interneta.
Je remi igra na srečo?
Ne. Remi ni igra na srečo, kot sta loto ali tombola. Narava in pravila igre remi so taka, da je dobro poučen igralec, ki je sposoben hitrega in analitičnega razmišljanja, v prednosti pred igralcem, ki remi igra slabše.
Koliko različnih vrst remija poznamo?
Družina iger s kartami remi je zelo velika. Zaradi tega je pomembno, da igralci razumejo osnovna pravila in koncept igre, potem se lahko hitro prilagodijo še tako posebni igri remi. Nekatere od remi iger so: Gin Rummy, Anarchy, Bing Rummy, Continental, Contract Rummy, Doofer, Dummy Rummy, Florida Rummy, Liverpool Rummy, Mah Jongg, Phase 10, Progressive Rummy, Robbers' Rummy, Rumino, Rummiklub, Shanghai Rummy, Ten Step, Three Thirteen, Zigity, Zioncheck ... Večini iger s kartami remi je skupno to, da je zmagovalec tisti igralec, ki se prvi znebi vseh svojih kart.
Kje bi lahko izpopolnil svoje znanje igre remi?
Veliko koristnih podatkov, pravil in nekaterih strategij o igranju remija je možno dobiti na tej spletni strani, prav za vsako pomoč ali nejasnost pa lahko napišete vprašanje ali sprožite debato na forumu. Popoln vodič po vseh najbolj priljubljenih igrah remi lahko v angleščini dobite tudi na spletni strani Rummyroyal, kjer so vam na voljo tudi obsežne video predstavitve glavnih štirih vrst remija in podrobno opisane strategije igranja.
Ali obstaja dodatna literatura, ki bi bila v pomoč pri igranju remija?
Seveda. Remi je igra, pri kateri je možno vselej napredovati. Ko enkrat presežete osnovno znanje te čudovite igre s kartami, si lahko priskrbite tudi kakovostne knjige v angleščini. Zelo koristna je denimo knjiga Gin Rummy: How to Play and Win in Play, zanimiva pa je tudi revija Card Player, čeprav je v osnovi namenjena pokru. Strokovni razpravi o igri s kartami remi je namenjen tudi forum na tej spletni strani.
Kakšno je poslanstvo spletne strani Xremi?
Spletna stran Xremi je edina spletna stran v Sloveniji, ki je namenjena čudoviti igri remi. Kaj je remi? Kako igrati remi? Kje igrati remi online? Kakšna so pravila igre remi? Odgovore na ta vprašanja boste dobili le na spletni strani Xremi in njenem forumu. Avtor spletne strani Xremi želi, da bi igra s kartami remi spet dobila mesto, ki ga je nekoč že imela, in da bi ta priljubljena igra v Sloveniji postala še bolj prilbjuljena.
Ali je mogoče na spletni strani Xremi igrati remi?
Ne. Na tej spletni strani ni možno neposredno igrati remija. Spletna stran Xremi želi biti le v pomoč slovenskim igralcem remija, ki naj bi tudi s pomočjo te spletne strani in njenega foruma postali boljši igralci remija ali da bi se s to zabavno in družabno igro šele spoznali.
Kako igrati remi na internetu oziroma online?
Vse najbolj priljubljene vrste remija lahko igrate prek spletne strani Rummy Royal, ki je najboljša spletna stran za igranje remija na svetu online. Omenjena spletna stran igralcem z vsega sveta ponuja številne zabavne igre, kot so Gin Rummy, Kalooki (Kaluki) Rummy ali Traditional Rummy. Registracija in poznejše igranje prek posebnega programa sta popolnoma enostavna. Remi lahko za isto mizo hkrati igrajo do štirje igralci in najmanj dva. Na tej spletni strani boste našli tudi vsa pravila in preprosta ter enostavno pojasnjena navodila v angleščini.
Ali lahko igram remi na internetu brezplačno?
Seveda. Na omenjeni spletni strani lahko igrate remi tudi za zabavo s svojimi prijatelji, torej popolnoma brezplačno. Kljub vsemu morate vedeti, da v primeru, če igrate remi le za zabavo in brezplačno, ne boste dobili mamljivega 100-odstotnega bonusa na vaše vplačilo, ki je navzgor omejen do 200 USD. Predvsem za začetnike je priporočljivo, da na začetku igrajo brezplačno, dokler ne osvojijo vsaj osnovnega znanja, ki ga zahteva igranje remija.
Ali lahko po uspešni registraciji na prej omenjeni spletni strani le opazujem druge pri igranju remija ali moram igrati remi tudi sam?
Seveda lahko le opazujete druge pri igranju remija online. Za gledanje drugih pri igranju remija se vam v bistvu ni potrebno niti registrirati. Vse, kar morate storiti, je, da si shranite program RummyRoyal in prek lobija vstopite v svet remija. Tam označite mizo, ki jo želite gledati. Res je, remi lahko v živo tudi le gledate na tako preprost način.
Kakšna mora biti tehnična zmogljivost osebnega računalnika za igranje remija?
Za igranje remija ne potrebujete posebej zmogljivega računalnika. Že Pentium III in operacijski sistem Windows 2000 sta popolnoma dovolj za igranje igre remi online. Današnji računalniki so tako ali tako precej bolj zmogljivi od potreb za igranje remija prek spleta.
Pozor! Obvestilo avtorja o uporabi vsebine te strani.
Vsi članki, strokovni nasveti in drugi prispevki na spletni strani Xremi so last avtorja te spletne strani in jih je brez vnaprejšnjega dogovora prepovedano kakorkoli uporabljati na drugih spletnih straneh ali v drugih medijih in internetnih forumih. Nedovoljeno uporabo vsebine te strani bo sicer prijazni avtor kazensko in odškodninsko preganjal!
Morebitna dodatna vprašanja lahko zastavite tudi tukaj.


NAJBOLJŠA ZABAVA NA SPLETU TA HIP remi vprasanja ZAKAJ NE BI POSKUSILI REMIJA?

Copyright Xremi Team 2008. All right reserved. Prepovedano kopiranje vsebine strani.