Pravil remija je toliko kot igralcev, pravijo. Vsaka skupina kvartopircev uporablja nekatere posebne različice pravil, ki malce izstopajo od splošnih, čeprav je cilj igre remi običajno isti - čim prej se znebiti vseh kart. Treba je poudariti, da se v Sloveniji igra precej enotna vrsta remija. Igralske družbe večinoma uporabljajo dva kompleta po 52 kart (trinajst različnih kart iste barve krat štiri barve je 52). Dva kompleta sta v rabi zaradi tega, ker igro nemalokrat igra večje število igralcev. Praviloma se sicer uporablja le en igralni komplet, namenjen igri za dva do štiri igralce. Vsak igralec v igrah na območju Slovenije običajno dobi 14 kart, tisti, ki je prvi na vrsti, pa jih dobi 15. Tudi v tem primeru se slovenska pravila razlikujejo od večine tujih, saj v tujini običajno igralci na začetku prejmejo manj kart, na primer 10. Zaradi tega, ker se pri večini iger na internetu uporabljajo tako imenovana zahodna pravila igre remi, tudi na spletni strani Xremi igro s kartami remi obravnavamo na ta način. Razlika je pri razumevanju koncepta igre tako ali tako zanemarljiva. Igro remi na spletu igrata najmanj dva igralca in največ štirje, uporabljajo pa bodisi en komplet igralnih kart z 52 kartami bodisi dva kompleta (lahko tudi jokerje, a več o tem v nadaljevanju). Vsak igralec na začetku prejme določeno število kart. Cilj igre je čim prej znebiti se vseh svojih kart s tako imenovanim odprtjem in/ali z dodajanjem kart po mizi bodisi drugim igralcem bodisi na skupen kup za odlaganje kart. Kaj je odprtje? Igralec se lahko odpre na dva načina: sestaviti mora bodisi barvno lestvico (vsaj tri zaporedne karte iste barve, npr. igra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remi) bodisi tris (vsaj tri karte istega ranga, npr. kralji KKK v križu, srcu in kari). Skupen znesek teh kart mora pri večini v Sloveniji znanih iger remi znašati vsaj 51 točk, če se igralec želi odpreti. Karte se točkujejo po naslednjem vrstnem redu: številke na kartah so vredne toliko točk, kot znaša številka na karti, medtem ko so karte s podobami (Janez (J), Dama (Q) in Kralj (K)) vredne po 10 točk. As je lahko vreden 1 točko, lahko pa tudi 10 ali 11, odvisno od posamezne igre. Kjer se uporablja jokerje, so ti vredni 25 točk. Igralec lahko karte dodaja v odprte karte drugih igralcev šele, ko je sam odprt. Začetek igre praktično izgleda tako, da prvi igralec najprej kupi karto in jo vrže na kup, naslednji kupi in karto s kupa narobe obrnjenih kart ali pa s kupa odvrženih kart, nato karto vrže na kup in tako naprej. Kdor se prvi znebi vseh igralnih kart z odprtjem, je zmagovalec. Kar zadeva igranje turnirjev, ni nič drugače: zmagovalec je tisti, ki zbere bodisi največje število točk, bodisi tisti, ki ostane v igri vse do zadnjega.

Pravila igre Gin remi (Gin Rummy Rules)

Na spletni strani Rummyroyal je možno igrati štiri različne vrste remija: Gin Rummy, Oklahoma Gin Rummy, Kalooki Rummy in Traditional Rummy. Daleč najbolj priljubljena igra remija na svetu je Gin Rummy, zato je največ pozornosti tudi na tej spletni strani namenjeno prav njej. Pri igri Gin Rummy uporabljamo komplet 52 kart brez jokerjev. Vrstni red kart je naslednji: A23456789TJQK, karto As lahko torej uporabimo le v lestvici A23 ali A234 ali vsaj tri ase skupaj, torej AAA ali AAAA. Kadar remi igrata le dva igralca, vsak dobi po 10 kart, če igro igrajo trije ali štirje igralci, dobi vsak po 7 kart. Pravila igre Gin Rummy se malce razlikujejo od t. i. običajnih slovenskih pravil remija. Le začetek igre je isti kot pri drugih vrstah remija (kupovanje in odmetavanje kart .).

Igralec lahko igro zaključi na tri načine, ki se imenujejo: Gin, Knock in Undercut.
1) GIN - Konec igre: Igralec lahko igro zaključi, ko odpre vseh 10 oziroma 7 kart naenkrat, tekmec(i) pa nima(jo) pravice dodajati svojih kart k odprtju prvega igralca, saj je igra končana. Zmagovalec za tak zaključek dobi 25 točk, medtem ko so poraženci (ali poraženec) kaznovani z odvzemom točk za karte v roki: številke kart pomenijo prav takšne minus točke, As je vreden eno točko, Kralj, Janez in Dama pa po 10 točk, seštevek točk iz kart poraženca pa se pomnoži z dva in se jih odvzame skupnemu izkupičku poraženca.
2) KNOCK - Konec igre: Igralec lahko igro zaključi, ko odpre večino svojih kart, vsota odpadka kart, ki ga ta igralec drži v rokah (Deadwood), pa je lahko največ 10 točk. Drugi igralci imajo za razliko od razpleta pri Ginu tu možnost odvreči karte k odprtju Knockerja in si na ta način zmanjšati kazensko odvzete točke. Vsak igralec lahko sodeluje pri originalnem odprtju Knockerja; če je Knocker odprl igra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remiigra_s_kartami_remi, drugi igralec pa dodal igra_s_kartami_remi, tretji igralec ne sme dodati igra_s_kartami_remi, ampak le . Poraženci lahko na ta način zmanjšajo svoje izgube, kar predstavlja neke vrste nagrado za držanje kart, ki jih je potreboval zmagovalec.
3) UNDERCUT - Konec igre: Igralec lahko igro zaključi tudi z Undercutom. To se zgodi v primeru, ko prvi igralec želi igro zaključiti s Knockom, a je vsota njegovih odpadnih kart (Deadwood) večja od vsote odpadnih kart Undercuterja. V tem primeru zmaga drugi igralec (Undercuter), ki za nagrado prejme 20 točk bonusa. Knocker, čigar poskus se je izjalovil, je kaznovan z desetimi točkami minusa poleg običajne kazni odvzema točk (razlika med Deadwoodom zmagovalca in poraženca). Zmagovalec vselej prejme vsaj 75 % skupnega vložka v igro. Podroben izračun razdelitve nagrade pri igranju remija za mizo je prikazan tudi v spodnji tabeli. Igra Oklahoma Gin Rummy (Oklahoma Gin remi) sodi v družino iger Gin Rummy, zato ne potrebuje dodatnih pojasnil. Pravila igre Kalooki remi. Slovar angleških izrazov.

igra_remi_pravila

NAJBOLJŠA ZABAVA NA SPLETU TA HIP remi gin ZAKAJ NE BI POSKUSILI REMIJA?


Copyright Xremi Team 2008. All right reserved. Prepovedano kopiranje vsebine strani.